В Г. Оряховица откриха цялостно ремонтирана детска градина

В деня на Св. Харалампий бе официално открита обновената сграда на ЦДГ „Ален мак” в Горна Оряховица. Лентата прерязаха кметът на Общината инж. Добромир Добрев и директорът на детското заведение Софка Стефанова. Отслужен бе и водосвет за здраве от отец Зоран Мамучевски.

 

На откриването присъстваха заместник кметовете-Йорданка Кушева, Деница Коева, директори на дирекции и представители на общинска администрация, управителят на фирмата извършила довършителните дейности Ивелин Додуров, директори на детски и учебни заведения, родители.

Сградата на детското заведение бе реконструирана по проект „Прилагане на мерки за енергийна ефективност в ЦДГ „Ален мак“, който се финансира по международен фонд „Козлодуй”. Стойността му е 339 851 лв.

Мерките за енергийна ефективност обхванаха топлинно изолиране на външни стени и фасада; подмяна на дървена дограма с PVC на прозорците и полагане на стъклопакет от нискоемисионно стъкло, алуминиева дограма за вратите и външни подпрозоречни первази; топлинно изолиране на покривите на всички корпуси на сградата; пълна реконструкция на отоплителната инсталация, включваща нов котел, подмяна на тръби, радиатори, циркулационни помпи; монтирани бяха 2 бойлера, като водата в тях може да се загрява и на ток, и на природен газ; монтирана беше автоматика за управление работата на горелката и бойлерите, каза при откриването директорът Софка Стефанова. Прочети цялата новина.

Още ресурси: В Г. Оряховица откриха цялостно ремонтирана детска градина